Hjemmelagde Ingefær nøtter

Julen nærmer seg med stormskritt. Ingefærkaker har mye god smak å veldig enkle å lettvinne å lage. Derfor ville jeg prøve disse i år med økologisk lønnesirup istedenfor sukkersirup. Som jeg tenker er et mye bedre alternativ når man først skal spise litt kaker i julen. Jeg syns også det er fint å kunne kjøpe mest mulig ingredienser i butikken her hjemme, å kiwi i Austbygda hadde denne Lønnesirupen her

Lys Økologisk lønnesirup, den har en gylden farge, er klar og har en mild smak av karamell. Høstet fra lønnetrærnes sevje. Sevjen tappes av treet og konsentreres ved hjelp av varme. Sevjen er den søte saften i treet som fører til den årlige veksten. Honningcentralens lønnesirup er høstet fra lønnetrær som er over 150 år gamle, i Pennsylvania, USA.

Satt en liten posjon å baker heller flere ganger så ikke det blir så mye jobb med kakene. Heller koselig å sitte å små pusle en times tid flere dager i løpet av uken.

Ingefærnøttene blir ikke like høye som de dere baker med vanlig hvetemel. Å det vil jeg nok tro at er fordi dette økologiske spelt melet inneholder lite hvete gluten å gir mindre stivelse i baksten. Men smaken blir helt himmelsk så det gjør ingenting syns jeg hvis magen tåler dette bedre.

Oppskriften finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *