Forskjell på dagene

Litt for å vise hvordan livet med Me og ulcerøs kolitt er for meg, mange tror at alle dager er like gode å har ikke noe respekt for at dagene til kronisk syke kan gå veldig opp og ned å må tilpasses nesten fra dag til dag, med mye planlegging av aktiviteter lenge i forveien i perioder. Det beste er nok hverdagene hvor dagene er ganske like å lettere å fordele aktiviteten utover ukene. Høytider er ofte vanskeligere fordi det da er mer man ønsker å gjennomføre. Å mere sosialt samvær enn ellers i året. Noe andre kanskje ikke tenker over engang. Det er ofte vanskelig overfor de man er glad i når man ikke greier å reise på besøk fordi man har mer enn nok med det som foregår hjemme, noen blir skuffet over deg, andre syns kanskje man ikke prøver nok eller ikke prioriterer riktig. Sånn vil det alltid være, kanskje uansett syk eller frisk. Man kan ikke rekke alt, eller greie alt for alle å for deg selv. Så jeg tenker at i år skal jeg prøve å lage en fin jule kveld for de som samles her hjemme med oss, å ikke tenke så mye på alt man ikke kunne gjøre før jul eller i romjulen. jeg skal rett og slett nyte at jeg ikke er sengeliggende å kan velge å være sosial i begrenset mengde. Å gjøre litt av de tingene jeg har lyst til.

Jeg kommer nok mest til å dele det som er positivt i livet, men innimellom er det ok å vise den andre siden av livet hvor dagene ikke er like bra.

Etter en veldig fin uke å en  søndag som jeg blogget om i går roet ikke kroppen seg ned til natten. Jeg tok både melatonin og sovetablett men på slike netter hvor kroppen jobber på høygir hjelper ingenting. Å jeg bare renner på do. Så i natt var det opp å ta en 1 g paracet i håp om litt søvn og litt mindre smerter i kroppen.

Min mann tok med hunden ut på besøk i dag så jeg fikk dagen alene hjemme, noe som gjorde veldig godt. Dagen i dag ble på sofaen etter å ha kommet seg opp halv ett til frokost smootie, å et spelt rundstykke å egg til middag for å lade opp å spare krefter. Men føler at det hjelper å suse rundt aleine i halv mørten å lade litt å det er jo godt. Men jeg er fryktelig sliten nå, så må spare krefter der jeg kan.

Blir nok en rolig uke å lade opp litt til hytta vi har fått kommer med lastebil til torsdagen. Den skal innredes til gjeste/ baksterhus, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg har ikke bakt lefser på mange mange år, så håper formen tillater at jeg kan sette en liten deig i år å prøve å kjevle noen få lefser til jul. Jeg prioriterer heller det enn andre små kaker til jul siden de kan jeg heller kjøpe noen av på bakeriet her hjemme å spe på med intil det jeg har greid å lage selv.

Tidlig natta i kveld å lade opp til et par timer jobb i morgen. God natt fra lille Alvin Malteser og meg. Lille Alvin har forresten fått egen facbook også om du vil følge han søk opp Alvin malteser.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *